Posted on

Magic: The Gathering – Throne of Eldraine PreRelease!

🌟 Сакате бајки ❓
🌟Најновата Меџик едиција ќе ве однесе во светот на бајките ❗
💬 Throne of Eldraine is a top-down designed set, inspired by the romantic Arthurian legend of Camelot on one hand and Grimms’ Fairy Tales on the other. Besides Grimm, the set covers a range of European fairy tales that come from a variety of sources.The plane of Eldraine is a high-fantasy medieval world filled with knights and castles along with Magic’s take on the genre of fairy tales. 💬

🥇 Бидете први што ќе играте со новите карти уште пред тие воопшто да излезат во продажба!!!
Продолжи со читање Magic: The Gathering – Throne of Eldraine PreRelease!

Posted on

Magic: The Gathering – Државно Првенство 2017!

Дами и господа меџикџии!
Дојде време за најголемиот турнир во годината – Државното првенство на Македонија!!! Време е да ја одбереме македонската репрезентација која од 1-3 декември во Ница ќе ја претставува нашата земја на Светското првенство во Magic: The Gathering!

Продолжи со читање Magic: The Gathering – Државно Првенство 2017!