Azul (MK)

2,590 ден

На залиха

Опис

  • Правила на македонски јазик
  • Броj на играчи: 2-4
  • Времетраење: 30-45 мин.
  • Возраст: 8+
  • Издавач: Plan B Games

Создадени од Маврите, azulejos (оригинално сини и бели плочки) биле целосно преземени од Португалците кога нивниот крал Мануел I при посетата на палатата „Алхамбра“ во јужна Шпанија бил обземен од неверојтната убавина на маварските декоративни плочки. Кралот, импресиониран од внатрешната убавина на Алхамбра, веднаш наредил декорирање со слични плочки на ѕидот и на неговата сопствена палата во Португалија. Во Азул вие ја преземате улогата на уметници за ѕидна декорација, со цел да ги разубавите ѕидовите на кралската палата „Евора“.

Награди и признанија: