Posted on

Magic: The Gathering – CORE SET 2020 PreRelase

Да го прославиме излегувањето на новата Меџик едиција
„CORE SET 2020“ во ГоБлИн!
Бидете први што ќе играте со новите карти уште пред тие воопшто да излезат во продажба!

Продолжи со читање Magic: The Gathering – CORE SET 2020 PreRelase

Posted on

Гоблин на Д Фестивал!

Незаборавана и откачена забава за сите дечки, девојки и гоблини (особено за третите) на Д Фестивал!
Дојдете да се дружиме, слушајте ги најдобрите бендови, играјте ги најпопуланите друштвени игри и на крајот заминете си со бесплатна игра!!!

Продолжи со читање Гоблин на Д Фестивал!

Posted on

Рапоред на турнири – Јули 2019

Секој

Понеделник
19:00 Magic: The Gathering – Booster Draft

Вторник
17:00 table-top miniatures

Четврток
18:00 KeyForge официјален турнир

Петок 
18:00 Magic: The Gathering -FNM: Commander,
19:00 Magic: The Gathering -FNM: Standard , Modern, Booster darft, Почетнички турнир

Сабота
12:00 Yu-Gi-Oh! турнир
15:00 Magic: The Gathering – Magic: The Gathering

  • Сабота 6ти Јули 
  • 00:00 Magic: The Gathering – Core Set 2020 PreRelease –  2Headed Giant
  • 15:00 Magic: The Gathering – Core Set 2020 PreRelease
  • Недела 7ми Јули
  • 12:00 Magic: The Gathering – Core Set 2020 PreRelease
  • 18:00 Magic: The Gathering – Core Set 2020 PreRelease –  2Headed Giant
Posted on

Gaming Weekend во МКЦ!

Настанот ќе се одржи на 23-24/03/2019 во МКЦ (Концерт сала) и ќе се состои од многу содржини, натпревари во друштвени игри, но и релаксирано гејмање и претставување на друштвени игри.

Продолжи со читање Gaming Weekend во МКЦ!

Posted on

Моето прво Меџик Џи Пи (GP Warszawa 2018)-текст на Давор Драмиќанин

— Сефтосав и GP MtG 🙂

Викендов бевме цело комбе играчи (дел со поубавите од нас) на патешествие до Варшава, екипа со која се знаеш со повеќето и си опуштен, а и со тие што не се знаеш, лесно се опушташ. Поздрав до сите, убава дешавка извозевме.

Продолжи со читање Моето прво Меџик Џи Пи (GP Warszawa 2018)-текст на Давор Драмиќанин

Posted on

Државно првенство во Magic: The Gathering 2018!

Дами и господа меџикџии!
Дојде време за најголемиот турнир во годината – Државното првенство на Македонија!!! Време е да ја одбереме македонската репрезентација која од 14-16 декември во Барселона ќе ја претставува нашата земја на Светското првенство во Magic: The Gathering!
Продолжи со читање Државно првенство во Magic: The Gathering 2018!