Posted on

Известување

Согласно препораките на владата и министерството за здравство, сите турнирски активности ги ставаме во мирување  на неодредено време.
Почитувањето на одлуките е од голема важност за сите нас.
Бидете внимателни и се надеваме дека ќе биде стопирана оваа сериозна закана.

(он-лајн шопот работи засега нормално)

 

Posted on

Рапоред на турнири – Октомври 2019

Секој

Понеделник
19:00 Magic: The Gathering – Booster Draft

Вторник
17:00 table-top miniatures

Петок 
18:00 Magic: The Gathering -FNM: Commander,
19:00 Magic: The Gathering -FNM: Standard , Modern, Booster darft, Почетнички турнир

Сабота
12:00 Yu-Gi-Oh! турнир
15:00 Magic: The Gathering турнир

 • Сабота 5ти Октомври
 • 15:00 Magic: The Gathering – Throne of Eldraine Draft Weekend
 • Недела 6ти Октомври
 • 12:00 Magic: The Gathering – Throne of Eldraine Draft Weekend
 • Сабота 19ти Октомври
 • 14:00 -17:00 Magic: The Gathering – Open House научи да играш Меџик и добиј шпил
Posted on

Magic: The Gathering – Throne of Eldraine PreRelease!

🌟 Сакате бајки ❓
🌟Најновата Меџик едиција ќе ве однесе во светот на бајките ❗
💬 Throne of Eldraine is a top-down designed set, inspired by the romantic Arthurian legend of Camelot on one hand and Grimms’ Fairy Tales on the other. Besides Grimm, the set covers a range of European fairy tales that come from a variety of sources.The plane of Eldraine is a high-fantasy medieval world filled with knights and castles along with Magic’s take on the genre of fairy tales. 💬

🥇 Бидете први што ќе играте со новите карти уште пред тие воопшто да излезат во продажба!!!
Продолжи со читање Magic: The Gathering – Throne of Eldraine PreRelease!

Posted on

Magic: The Gathering – CORE SET 2020 PreRelase

Да го прославиме излегувањето на новата Меџик едиција
„CORE SET 2020“ во ГоБлИн!
Бидете први што ќе играте со новите карти уште пред тие воопшто да излезат во продажба!

Продолжи со читање Magic: The Gathering – CORE SET 2020 PreRelase

Posted on

Гоблин на Д Фестивал!

Незаборавана и откачена забава за сите дечки, девојки и гоблини (особено за третите) на Д Фестивал!
Дојдете да се дружиме, слушајте ги најдобрите бендови, играјте ги најпопуланите друштвени игри и на крајот заминете си со бесплатна игра!!!

Продолжи со читање Гоблин на Д Фестивал!

Posted on

Рапоред на турнири – Јули 2019

Секој

Понеделник
19:00 Magic: The Gathering – Booster Draft

Вторник
17:00 table-top miniatures

Четврток
18:00 KeyForge официјален турнир

Петок 
18:00 Magic: The Gathering -FNM: Commander,
19:00 Magic: The Gathering -FNM: Standard , Modern, Booster darft, Почетнички турнир

Сабота
12:00 Yu-Gi-Oh! турнир
15:00 Magic: The Gathering – Magic: The Gathering

 • Сабота 6ти Јули 
 • 00:00 Magic: The Gathering – Core Set 2020 PreRelease –  2Headed Giant
 • 15:00 Magic: The Gathering – Core Set 2020 PreRelease
 • Недела 7ми Јули
 • 12:00 Magic: The Gathering – Core Set 2020 PreRelease
 • 18:00 Magic: The Gathering – Core Set 2020 PreRelease –  2Headed Giant
Posted on

Gaming Weekend во МКЦ!

Настанот ќе се одржи на 23-24/03/2019 во МКЦ (Концерт сала) и ќе се состои од многу содржини, натпревари во друштвени игри, но и релаксирано гејмање и претставување на друштвени игри.

Продолжи со читање Gaming Weekend во МКЦ!

Posted on

Моето прво Меџик Џи Пи (GP Warszawa 2018)-текст на Давор Драмиќанин

— Сефтосав и GP MtG 🙂

Викендов бевме цело комбе играчи (дел со поубавите од нас) на патешествие до Варшава, екипа со која се знаеш со повеќето и си опуштен, а и со тие што не се знаеш, лесно се опушташ. Поздрав до сите, убава дешавка извозевме.

Продолжи со читање Моето прво Меџик Џи Пи (GP Warszawa 2018)-текст на Давор Драмиќанин